Safari – reis naar jezelf

Je kunt het leven als een reis zien, een hele wereld om te verkennen! Sommige mensen hebben genoeg aan een wandelingetje in hun eigen dorp en anderen trekken er op uit op zoek naar inspiratie. Sommige mensen reizen graag alleen, anderen liever in een groep.
Vanuit de zebra-fabriek gaan we op avontuur, op safari naar onszelf! Een figuurlijke reis door het leven. We stellen een reisgezelschap samen, pakken onze spullen en gaan op pad. Waarheen? Dat zien we onderweg wel. Zeker is dat we mooie dingen gaan ontdekken en genoeg hebben om ’s avonds bij het kampvuur over te praten.

We gaan met hoofd, lichaam, hart en ziel op ontdekkingsreis. Het doel is om ons samen te verwonderen en samen te leren, en om daar zelf actief aan bij te dragen. Alle deelnemers verzorgen zelf een onderdeel van het programma zodat je anderen een stukje van jouw wereld kan laten zien en kan inspireren.
We gaan uit van onze eigen kracht en wat we zelf te bieden hebben.

De route bestaat uit 8 bijeenkomsten van anderhalve dag. Elke bijeenkomst heeft een thema uit de Latifa meditatie, een eeuwenoud Soefigebed. De thema’s zijn ‘ik besta, ik verlang, ik hoop, ik vertrouw en geloof, ik laat los, ik heb lief en ik wil.’ We geven samen betekenis aan de thema’s en gaan er actief mee aan de slag. We gaan in op levensvragen zoals ‘wie ben ik en wat wil ik’ én er is ruimte voor ontspanning, actie en plezier.

De safari is een traject voor persoonlijke ontwikkeling zonder vooraf vastgesteld doel of ontwikkelplan. Het is een ervaring waar je zelf betekenis aan kan geven. Een avontuur.

frequently asked questions

Ik wil dit, waar kan ik me inschrijven?
We zijn op 30 juni met een pilot met 10 dappere avonturiers. In februari willen we starten met een nieuwe groep. Stuur even een mailtje naar pauline@zebra-fabriek.nl als je interesse hebt, dan houden we je op de hoogte.

Wat moet ik me erbij voorstellen?
Ken je de programma’s van de Baak en van School of Life? Nou zoiets maar dan dus helemaal anders! Het is eigenlijk een mix van de KennisKringloopWinkel en de zebra-academie. Met vooral veel aandacht voor samen leren en voor het zelf leveren van een bijdrage.

Wat is het doel?
Persoonlijke ontwikkeling, oftewel groeien als persoon, verwondering en energie. Door te ervaren, inspiratie op te doen (en anderen te inspireren) je dromen en angsten onder ogen te zien

Maar daar heb ik toch helemaal geen tijd voor in mijn mega drukke leven?
Nee, wij ook niet. En tóch gaan we het doen!
Dus wees lief voor jezelf en doe het gewoon. Take a leap of faith.

Is het zweverig?
Nou…misschien wel. Het is in ieder geval geen zakelijke training waarin je in driedelig pak wordt verwacht. We gaan in op hoofd, lichaam, hart en ziel dus het zou af en toe per ongeluk best een beetje van de gebaande paden af kunnen wijken;)

Ik heb ook een idee, is daar ruimte voor?
Ja! Zeker weten! Sterker nog…we vragen elke deelnemer om een onderdeel van het programma te verzorgen. Dus er is alle ruimte om je helemaal uit te leven.

Leave a Reply