Waarom een zebra?

De zebra. Een beest met vier poten, een staart en een kop. En het rent over de vlakten in Afrika. Het lijkt een beetje op een paard, alleen dan met zwart-witte strepen. Eigenlijk lijkt een zebra zeer geschikt om op te rijden, net als een paard. Ze zijn snel, wendbaar en er zijn er een heleboel, dus waarom niet?

Toch worden zebra’s niet gebruikt als last- of rijdier. De zebra is namelijk de enige paardachtige op aarde die niet getemd kan worden. Je kunt ze vangen, tam maken, maar nooit echt temmen. Zebra’s blijven altijd zichzelf, je kunt ze buigen maar niet breken. Zebra’s zijn sterk, eigenwijs, het zijn overlevers. En ze werken verrassend goed in teamverband. Een kudde galopperende zebra’s is als een krachtige storm die voorbij raast.

Waarom nou een heel verhaal over zebra’s op de site van een organisatie-adviesbureau?

Omdat mensen ook als zebra’s kunnen zijn: ontembaar in hun passie voor hun werk, sterk in een team, snel en wendbaar. En als ze eenmaal op gang komen zijn ze in staat anderen mee te nemen in hun beweging. Als organisatie kun je ver komen wanneer je gebruik kunt maken van de kracht van zebra’s.

De zebra-fabriek helpt organisaties om zebra’s in te zetten voor het bereiken van de doelstellingen. Ook helpen we mensen om de zebra in zichzelf te vinden en bewust hun eigen keuzes te maken. Door een team van zebra’s te creëren kunnen mens en organisatie zichzelf op een positieve manier ontwikkelen.

Leave a Reply