Latifa

Latifa is een eeuwenoud en universeel gebed waarbij de kracht zit in de herhaling. Het woord betekent letterlijk ‘subtiel’ en gaat over de zeven subtiele levenskwaliteiten van ons bestaan. Het gebed geeft je de tijd om te ervaren wat het bij je oproept en hoe dit in je leven speelt. Het brengt je terug naar jezelf.


ik besta
ik verlang
ik hoop
ik geloof en vertrouw
ik laat los
ik heb lief
ik wil

Ik besta
Luister eens goed naar de woorden als je ze hardop uitspreekt. Dit is de basis van alles. Je bestaat, je bent er. Neem de ruimte in die je nodig hebt. Jij bent hier nu en dat is het belangrijkst. Adem in en uit en focus op jezelf. Wat betekent het voor jou dat je bestaat?
Wanneer voel jij ten volste dat je er bent?

Ik verlang
Je verlangt naar iets, dat doen we allemaal. Het kan iets kleins zijn of iets heel groots. Wat verlang jij? Misschien geeft je lichaam aan dat je honger hebt of dorst en verlang je naar eten. Misschien verlang je naar een arm om je heen of juist helemaal alleen zijn.

Ik hoop
Hoop gaat over de toekomst, je wil graag dat er iets gebeurt, of juist niet. Het is een vlammetje in je hart dat altijd brandt. Hoop kan je kracht geven en een richting.

Ik geloof en vertrouw
Durf jij vertrouwen te hebben? En te geloven? In jezelf of in anderen? Vertrouwen is groter dan jijzelf, het gaat over hoe jij in de wereld staat. Leef jij vanuit angst of vanuit vertrouwen?

Ik laat los
Loslaten gaat over vrijheid. Je kunt pas werkelijk vrij zijn als je kan loslaten wat je niet meer nodig hebt. Loslaten betekent niet afsluiten of een deur dicht doen. Het betekent vrijlaten.
Spreek vanuit je hart, geef uiting aan wat je voelt en laat dan los.

Ik heb lief
Leef vanuit liefde. Durf je te binden en toch bij jezelf te blijven. Kijk naar de wereld vanuit compassie met jezelf en met anderen. Liefde gaat over samen en over delen en het vraagt kwetsbaarheid en jezelf laten zien.

Ik wil
Wat wil jij? En ben je bereid daar iets voor te doen? Ga je je energie inzetten om te groeien? Durf je aan te gaan wat op jouw pad komt?

Leave a Reply