Ben Janssen


Ben Janssen studeerde Healthcare management aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam.  Zijn expertise ligt op het gebied van Human Resource Management, Talentmanagement en Organisatiekunde.  In 2009 heeft hij een ‘Bachelor of Health’ titel in podotherapie behaald door in Amerika zijn afstudeeronderzoek te doen. Daarna is hij als ondernemende podotherapeut praktiserend geweest in Nijmegen. Verder heeft Ben workshops gegeven op het gebied van diabetes en voeten bij huisartsen, en verpleegkundigen.

Zijn onderzoek richtte zich op de menselijke maat, compassie en bevlogenheid in de zorg.  Zijn ambitie is om zorgprofessionals in hun eigen kracht te zetten en netwerken te versterken als tegengeluid tegen het systematisch denken in zorgmarkt.

Ben wil mensen inspireren, verbinden en prikkelen om betekenis te geven aan het leven vanuit ieders persoonlijke en bijzondere morele kompas (hoofd, hart, ziel en handen). Met als voorliefde om mensen te helpen hem of haar talent, passie, interesse te hervinden en/of ontwikkelen en coachen. Daarvoor gebruikt hij een humoristische, eigenzinnige en creatieve aanpak. Ook gebruikt hij daarin zijn ervaring en kennis op het gebied van Mindfulness. Zijn kernwaarden daarbij bestaan uit; compassie, creativiteit, ondernemerschap en aanpassingsvermogen.