Workshop duurzame inzetbaarheid voor teams

Duurzame inzetbaarheid bij organisaties is de verantwoordelijkheid van de werkgever én de werknemer. Als je aan de slag gaat met duurzame inzetbaarheid wil je dus dat ook werknemers verantwoordelijkheid nemen. De eerste stap daarin is bewustwording en juist die stap wordt vaak overgeslagen. Interventies worden ingezet zonder duidelijk doel en daardoor met wisselend resultaat.
Een belangrijke vraag bij duurzame inzetbaarheid is “wat heb jij nodig om inzetbaar te zijn en te blijven?” Dit is precies de vraag waar veel werknemers geen antwoord op hebben. Hoe kom je daar nu achter?

Kaartspel duurzame inzetbaarheid
We hebben een kaartspel ontwikkeld waarmee teams/medewerkers/managers een goed, concreet en ook nog leuk gesprek over duurzame inzetbaarheid kunnen voeren: “kuddegesprek duurzame inzetbaarheid”. Het doel is om mensen zelf aan het denken te zetten over hun eigen toekomst. Het spel is simpel en biedt de mogelijkheid om op verschillende manieren het gesprek met elkaar aan te gaan. Het zorgt ervoor dat iedereen aan het woord komt en dat mensen zelf aan kunnen geven wat voor hen belangrijk is bij duurzame inzetbaarheid. Je hebt minimaal 2 mensen nodig voor een kuddegesprek en het maximum ligt rond de 12.

De deelnemers ontdekken wat voor hen belangrijk is om gezond en met plezier te blijven werken. Voor de organisatie levert het kaartspel waardevolle informatie op over welke thema’s leven en wat mensen nodig denken te hebben om hun inzetbaarheid te verbeteren. Het is een inspirerende manier om met elkaar van gedachten te wisselen.
Eventueel kan het spel gecombineerd worden met het maken van een persoonlijk actieplan of als input dienen voor beleid rondom duurzame inzetbaarheid. Het spel kan aangevuld worden met thema’s die specifiek zijn voor een organisatie, denk bijvoorbeeld aan ‘zelfsturende teams’, ‘veiligheid’ of ‘een reorganisatie’. En niet onbelangrijk: het is een leuke en effectieve manier om met duurzame inzetbaarheid aan de slag te gaan.
Wil je aan de slag met het kaartspel duurzame inzetbaarheid? We bieden het aan als ‘train de trainer’ en in een workshop voor medewerkers.

Workshop “train de trainer”:
We trainen managers/HR professionals/coaches om te werken met het kuddegesprek. We leggen uit hoe het werkt en je kan zelf oefenen.
De workshop duurt 2,5 uur

Workshop voor medewerkers
Wij faciliteren een workshop waarin medewerkers zelf aan de slag gaan met hun duurzame inzetbaarheid. Aan het eind van de sessie ligt er een korte actielijst waar ook daadwerkelijk draagvlak voor is. Deze workshop kan in groepsverband gegeven worden aan individuen, maar ook aan bestaande teams.
De workshop duurt 2 uur.

Reacties
“Normaal praten de mannen in mijn team niet zoveel. Met de kaarten kwam er ineens een gesprek op gang en hebben we zaken besproken waar we het nog nooit over hadden gehad!”

“Het is echt een heel simpel idee, maar het werkt wel. Ik was er positief door verrast.”

Contact
Meer weten? Stuur een mail naar
info@zebra-fabriek.nl of
bel Monique 06-43598968