Verzuimcoach

Hoog ziekteverzuim, een probleem dat bij veel organisaties speelt. Wij ondersteunen je om het structureel te verlagen.
Een verzuimcoach maakt altijd eerst een rondje om kennis te maken omdat verzuimbegeleiding over aandacht gaat en zo hoort wat er speelt. Een verzuimcoach neemt niet over, maar ondersteunt in de verzuimbegeleiding. Net zo lang tot leidinggevenden en medewerkers het zelf kunnen. Gesprekken met medewerkers en leidinggevenden, het samen op orde brengen van de dossiers, advies over een plan van aanpak om verzuim duurzaam terug te dringen, schakelen met de bedrijfsarts en UWV, het coachen van leidinggevenden, presenteren aan het management en het ondersteunen van HR; een verzuimcoach van de zebra-fabriek pakt het allemaal op.
Bij de zebra-fabriek kijken we daarnaast naar de onderliggende oorzaken, betrekken we de medewerkers en de leidinggevenden, analyseren we de cijfers en komen we met een doordacht advies waar de organisatie op de lange termijn mee geholpen is. Maar wat het belangrijkste is: we gaan direct aan de slag en schudden de boel op.

Daarnaast durven wij te stellen: hoog verzuim binnen een organisatie is een symptoom. Van een onderliggend probleem. De oplossing van verzuim is nooit simpel, heeft eigenlijk altijd een brede aanpak nodig en het is niet binnen een maand geregeld. Als je echt wat aan verzuim wil doen, dan kom je uiteindelijk altijd bij duurzame inzetbaarheid en leiderschap en cultuur terecht.

Maar dat betekent niet dat je er niet pragmatisch mee om kunt gaan en geen resultaten kan boeken. Kleine stapjes, beweging brengen en het niet te moeilijk maken.