Re-integratie trajecten

Als mensen ziek zijn en uitvallen, dan is dat ingrijpend. Voor zowel werknemer als werkgever. Niemand wil thuis zitten, aan de zijlijn staan en zich afvragen of het allemaal ooit wel weer goed komt. Of iemand nou langdurig ziek is, chronisch ziek, een burn-out heeft, tijdelijk is uitgevallen of op zoek moet naar een andere baan omdat het eigen werk niet meer passend is; dit proces heeft grote impact.

Wij begeleiden re-integratietrajecten vanuit onze visie hoofd, lichaam, hart en ziel. We kijken altijd naar het hele plaatje, of het nou om re-integratie bij ziekte, een WIA traject of een Spoor 2 traject gaat. Hoe gaat het werkelijk met iemand en wat is er nodig om weer een stap verder te komen? En van daaruit de volgende stap weer te zetten? Dat gaan we samen doen, met werknemer èn met de werkgever.

We gaan uit van wat iemand wèl kan en betrekken ook de omgeving.
We coachen, ondersteunen en geven het vertrouwen dat iemand zelf weer verder kan. En als het moet nemen we iemand tijdelijk bij de hand om weer orde op zaken te stellen.

Uiteraard voldoen we daarbij aan alle wettelijke eisen, en zorgen we ook voor een goede dossiervorming, maar het proces is niet leidend.

Wanneer kun je ons inzetten? Bij frequent verzuim, re-integratie bij of na ziekte, Spoor 2 en bij WIA trajecten. We regelen zowel het proces (de formulieren en wettelijke eisen) als de begeleiding van medewerker. Hierbij ondersteunen we de leidinggevenden en werken we samen met HR. Ook bij ‘ingewikkeld dossiers’ denken we graag mee!