Hindernissen en Hulptroepen

 

Wat is het?
Het kaartspel Hindernissen & Hulptroepen is bedoeld om in te zetten bij coaching, training of intervisie. Het kan voor groepen of individuen gebruikt worden. Het spel helpt bij het vormgeven van persoonlijk leiderschap, het zelf de regie nemen over de stappen die je wil zetten in je werk of in je leven. Het spel gaat uit van een gewenste situatie (een droom) en een situatie die je wilt vermijden (nachtmerrie). Je bekijkt in het spel waar je staat en waar je heen wil. Het spel helpt om complexe situaties te ontrafelen en te bekijken waar kansen liggen om dichter bij je droom te komen. Aan het einde van het spel ligt er een plan op tafel met daarin te nemen stappen, mensen die kunnen ondersteunen, de hindernissen die overwonnen moeten worden.

Hoe kun je het gebruiken?
Het spel kan ingezet worden bij individuele coaching. Je kunt het gebruiken om de coach-vraag uit te werken en om tot concrete stappen te komen. De coachee legt zelf de kaarten neer en de coach begeleidt door het stellen van de juiste vragen.

Je kunt het ook gebruiken in een training of bij team-coaching, dan kunnen de deelnemers elkaar de vragen stellen om samen de kaarten neer te leggen.

Wil je het spel ook inzetten?
We helpen je graag met idee├źn hoe je het spel kan inzetten. En wij horen natuurlijk graag terug wat je ervan vond. Wil je het spel inzetten? Stuur dan een mailtje naar info@zebra-fabriek.nl.

Handleiding
Hier vind je de handleiding van Hindernissen en Hulptroepen

Leave a Reply